Over Atelier Selena

De kunstige gekleurde ramen in oude panden hebben mij vanaf klein meisje al geboeid.

In December 2005, op de open dag bij ROC ASA SBBO Leusden, besloot ik me direct aan te melden voor de cursus Glas in lood nadat cursisten mij enthousiast hadden gemaakt. De week erop stond ik zelf in het lokaal als cursist. Na een aantal mooie, leerzame & gezellige jaren was het tijd voor afscheid.

Er brak een tijd aan van gereedschap en materiaal verzamelen. Ik was zoekende naar de mogelijkheden van het materiaal & zoekende naar mij zelf.

Ik ben Tiffany* gaan ontdekken, waarmee ik meer vrijheid ervaar. Hiervoor heb ik een cursus gevolgd en afgerond, met een mooie lampenkap als eindresultaat. Ook heb ik mijn eigen creativiteit gevonden en ben gaan groeien in mijn werk… En dat is nog niet ten einde. In mijn hoofd spelen allerlei ideeën en ik heb heel veel zin om nog veel creaties te maken.

Tiffany is een koperfolie-techniek die rond 1890 is uitgevonden & bekend geworden door Louis Comfort Tiffany. Die er de wereldberoemde lampen mee maakte. Het grootste verschil tussen Glas-in-lood & Tiffany zit hem in het gebruik van lood of koperfolie.

Het blijft geweldig om steeds weer mooie stukken glas te vinden in allerlei variaties, te ervaren hoe het licht speelt & dat te combineren in een mooi werkstuk. Ik hoop jullie te boeien met mijn creaties en dat jullie mij volgen.

Bedankt!

Groetjes Selena